Erdoğan’dan bir ilk: Özeleştiri yapıyorum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan lugatına yeni bir kelimeyi ekleyerek ‘özeleştiri’ yaptığını belirtti. Gülen cemaati konusunda yanıltıldıklarını ifade eden Erdoğan, müdahale etmekte geç kaldıklarını söyledi.

Haber Merkezi- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Memur-Sen’in “Büyük Türkiye Kongresi’nde konuştu. Konuşmasında AB’den Gülen cemaatine kadar çeşitli konularda değerlendirmeler yapan Erdoğan, “Saldırının nereden geleceğini tahmin edemezsiniz. İhanetin nereden geleceğini kestiremezsiniz. Sizi sırtınızdan kimin hançerleyeceğini göremezsiniz. Yiğit ne diyor, ‘Karşımdan gelerek beni vursa gam yemeyeceğim ve ona diyeceğim ki erkekçe geldi beni öldürdü. Ama arkadan hançerleyerek vurduğu zaman işte o alçağı hazmedemiyorum’ diyor. Siz dost zannedersiniz, ama dost bildiğinizin iradesini, idrakini, inancını, vatanını ve milletini karanlık odaklara pazarladığını bilemeyebilir, fark edemeyebilirsiniz. Bunları yaşıyoruz. Önemli olan her an uyanık olmak. Her ihtimal karşısında dimdik sabırla sebat edebilmektir” dedi.

Gülen cemaati konusunda geç harekete geçtiklerini ifade eden Erdoğan, lugatına özeleştiri kelimesini de ekledi. Özeleştiri yaptığını ifade ederek, bu konuda yanıltıldıklarını söyleyen Erdoğan, cemaati kendilerini sırtlarından hançerlemekle suçladı.

Memur-Sen’e teşekkür etti

“Memur-Sen’e ihaneti görüp karşı durduğu için teşekkür ediyorum. Saldırıyı görüp milli iradeye sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Sızan hainleri gördüğü için teşekkür ediyorum. Hak mücadelesinden taviz vermediğiniz için teşekkür ediyorum.” diyerek Memur-Sen’in cemaate olan tavrından dolayı övgüler yağdırdı.

Erdoğan ‘Dönemin başbakanı’ sözüne alınmış

17-25 Aralık’ta bunu yapmak istediler. Maskeleri beraber düşürdüler. 30 Mart’ta bu mücadeleyi beraber verdik. Dönemin başbakanı diye fezleke hazırlayanlar şimdi Dönemin haşhaşileri oldu. Hala beddua seansları düzenliyorlar. Mart’ta da düzenlemişlerdi.
Bu defa yer değiştirdi, Pensilvanya’da düzenliyorlar. Akla hayale gelemeyecek yakıştırmalar yapıyorlar. Ne yakıştırırsanız yakıştırın, bilin ki sizin tuzaklarınız üzerinde Allah’ın tuzağı vardır bunu böyle bilin…

Related Articles

Yazılar
Şule Can
Sene 2015: Nefes Alamıyorum! (I Can’t Breathe! )
Şule Can

Tuncay Şur
Kobanê; devletten uzak, özgürlüğe yakın
Tuncay Şur

Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan