Caferi Camisine ikinci saldırı

Son günlerde  inanç saldırganlıkları gittikçe artıyor. İstanbul’da bir kilisenin yakılma girişiminden sonra Caferilerin kullandığı bir camii iki kere hedef alındı. 

İstanbul Esenyurt’ta Caferilerin kullandığı Aşık Şenlik Caddesi Yenikent Mahallesi Muhammedi Camisi’nde 8 Temmuz’da çıkan yangının ardından bu sabah da saldırı gerçekleşti.

Cami’nin bazı bölümlerinin tahrip edildiği saldırıyı bu sabah saatlerinde camiye gelen iki kişinin gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Gazetelerde yer alan haberlere göre saldırı sonrası Cami’ye giden olay yeri inceleme ekipleri saldırganların kapıları kilitli olan caminin çatısına merdivenle çıktığı, daha sonra ise kubbe bölümündeki camdan içeri girdiğini belirledi.

İmam: Cemaat itidalden yana

Caminin imamı Hamza Aydın gazetecilere görgü tanığı olmadığını belirterek komşuların anlatımını aktardı:

“Alt katta oturan komşumuz saat 07:00 sıralarında bana geldi, ‘İki kişinin camiye geldiğini gördüm. İçeriye girdiler. 10 dakika sonra dışarıya çıktı, ‘Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız’ dedi. Duymadınız mı?’ dedi. Ben duymadım. Ben içeriye girmedim. Müezzin arkadaşın ifadesine göre bazı şeyleri dağıtmışlar. Bazı yazıları, kuranları dağıtmışlar. Müezzine has bir oda vardır. O odayı dağıtmışlar. Bir şey götürmemişler. Herhangi bir şey yakılmamış. Sadece caminin içerisi dağılmıştır. Aynı önceki olayda olduğu gibi merdiven dışarıdaydı. Caminin kapıları kapalıydı. Pencereden girip içeriden açmışlar.”

Aydın kendilerinin de polisin de sabaha dek Cami’de olduğunu söyledi:

“Sabah namazını kıldıktan sonra hava ağardı. Bir şey olmaz düşüncesiyle dinlenmeye gittik. Ekip de ‘biz de bir turlayalım’ dedi. Saat 07:00 sıralarında camide kimsenin olmadığı anda meydana gelmiş. Şu anda içeride inceleme devam ediyor. Biraz önce cemaatle konuştum. Biz her zaman itidalden, huzurdan yanayız. Yanlış bir cümlenin sarf olması aleyhimize olur. Bu olayı bir Sünni’nin yapması mümkün değildir. Biz yıllardır iç içe yaşadık. Bu olay Sünni, Şii olayı değildir. Farklı bir olaydır. Herhangi bir şeye fırsat vermeyeceğiz.”

İlk saldırı

8 Temmuz gecesi gerçekleşen ve kundaklama iddiası bulunan yangında ise kimliği belirsiz kişilerin merdiven dayayarak içeri girdiği iddia edilmişti.

Caminin içerisinde bulunan kütüphane bölümünü ateşe verenler, daha sonra minberin bulunduğu alanı da ateşe vererek olay yerinden kaçtı. Yangın sonrasında cami içerisinde ve kütüphane bölümünde maddi hasar oluştu.

Cami imamı Hamza Aydın, yaklaşık bir hafta önce tehdit edildiklerini ve polise başvurduklarını belirterek, “Geçen hafta gelip bizi tehdit ettiler. ‘Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız’ dediler. Biz polise başvurup tutanak tutturduk. Ama kimse bizimle gelip ilgilenmedi. Yazık günahtır bunları yapan Müslüman olamaz” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: bia

Yoruma kapalı